Din Cuib

Prima dată într-un mediu Montessori

By 29/02/2020martie 20th, 2020No Comments

Când intri pentru prima dată într-un mediu Montessori îți dai seama că absolut fiecare copil își găsește locul acolo și că rolul adultului este în primul rand de a nu fi un obstacol.

Atelierele Child`s Nest sunt oportunități de conectare. Chiar dacă petrecem 100% din timp alături de copilul nostru, asta nu garantează faptul că acolo există conectare. Conectarea există doar într-un spațiu sigur, atunci când părintelui nu îi mai este distrasă atenția de posibilele pericole din mediu și este prezent alături de copil atât emoțional, cât și fizic.

Încă un element de noutate este reprezentat de materialele Montessori. Ele sunt special realizate ca să susțină copilul aflat în dezvoltare – de la primele mișcări de târâre, până la cele mai fine miscări ale mâinii. Toate aceste experiențe și descoperiri se întâmplă alături de unul din părinți, sau chiar ambii, iar asta poate înseamna conectare, timp de calitate petrecut împreună, experiențe noi, oportunități de învățare.

Scopuri ale atelierelor:

  • Oportunități de învățare potrivite pentru fiecare nivel de dezvoltare
  • Experiențe senzoriale
  • Conectare
  • Explorare
  • Dezvoltarea mișcarilor grosiere și fine
  • Dezvoltarea limbajului

Conceptul Claselor Montessori pentru părinți și copii este unul nou în București și vine ca o alternativă, un mediu potrivit nevoilor copilului de a lucra în ritmul lui, având alături o persoană de încredere.

Clasele părinte-copil îti oferă oportunitățile de conectare cu copilul tău , alături de  un adult instruit Montessori, acreditat Asociatia Montessori Interationale.

Vei învâța, de asemenea, cum să îți observi copilul și cum să oferi activități adecvate pentru fiecare perioadă de dezvoltare în parte.

Comunitatea Child`s Nest este foarte asemănătoare cu mediul de acasă, unde copilul se bucură alături de părinți de un loc plin de iubire și respect, mobilier special realizat pentru el, materiale prietenoase, naturale care oferă experiențe senzoriale și respectă nevoile din fiecare etapă de dezvoltare.