Din Cuib

Salutări din cuib

By 29/02/2020martie 20th, 2020No Comments

”It takes a village to raise a child” – de la această idee a pornit totul, pentru că acum nu mai există familia extinsă în care creștea copilul cu ceva timp în urmă. El este acum crescut și educat, de cele mai multe ori, doar de părinți, iar asta dacă nu vorbim de familiile monoparentale.

Așadar m-am gândit că trebuie să construim o alternativă la familia extinsă, pentru că, până să ajungă la gradiniță, un copil și părinții săi au nevoie de o comunitate. O comunitate în care să fie sprijiniți și înțeleși, în care să gasească informații despre dezvoltarea copilului, sau în care să poată pur și simplu să fie vulnerabili – un loc în care să poată veni ori de câte ori își doresc, să se joace, să exploreze și să învețe împreună.

Atelierele Child`s Nest vin cu ceva nou în ceea ce privește activitățile pentru părinți și copii din București.

În primul rând vorbim de mediul pregătit în exclusivitate pentru copil. Mediul Montessori este un spațiu al copilului – totul este la-ndemâna lui. Materialele pe care le găsim în clasele Montessori sunt acum accesibile părinților și copiilor în cadrul atelierelor.

În al doilea rând vorbim de nevoia copilului pentru mișcare și explorare, iar această nevoie este satisfăcută în momentul în care copilul se poate mișca liber, într-un spațiu care este sigur. Child`s Nest este exact acest tip de spațiu, care permite mișcarea și încurajează nevoia naturală a copilului de a explora.