CURS ÎNREGISTRAT

Durata: 2h 30 min (12 capitole)

Află cum îți poți pregăti copilul cel mare pentru venirea pe lume a fratelui sau surorii sale și cum poți gestiona, cu respect și empatie, relația complexă și împlinitoare dintre copiii tăi. Relație care îți va aduce, probabil, cele mai multe bucurii, dar și cele mai mari temeri și anxietăți ca părinte.

Cumpără cursul (290 RON)

După achiziție accesul la curs este nelimitat

Te pregătești pentru venirea în familie a unui nou bebeluș și ești îngrijorat că primul tău copil, copilul tău cel mare, nu îl va accepta? Sau poate că deja ești părintele a doi sau mai mulți copii și observi, cu mâhnire și îngrijorare, că relația lor este plină de conflicte, crize de furie, rivalitate, agresivitate și cuvinte grele? Ai vrea să știi că se au ”ca frații”, dar de multe ori ești cuprins de teamă la gândul că toate neînțelegerile și geloziile de astăzi le vor defini și relația lor viitoare, de adulți?

 

Sunt aici cu un nou curs foarte solicitat de părinți și vin spre tine cu informația de care ai nevoie pentru a gestiona cu blândețe și înțelepciune relația dintre copiii tăi și pentru a-ți seta așteptări corecte depre rolul tău în legătura care îi unește astăzi – și în anii ce vor uma, când nu vor mai fi împreună sub același acoperiș.

 

Acest curs înregistrat te va ajuta să îți sondezi cu sinceritate cele mai adânci temeri despre relația copiilor tăi și să navighezi cu încredere (și cu un plan făcut) cele mai întâlnite dificultăți care vor apărea odată ce vei decide să aduci pe lume al doilea copil. Vom trece împreună prin pregătirea ta, a copilului tău și a casei voastre, prin conflictele și certurile dintre ei, prin regresia celui mare și imitările continue ale celui mic, prin crizele de furie și geloziile pe care le vor avea unul față de celălalt și amândoi față de tine, și prin acele momente în care cel mare își va dori cu ardoare ca cel mic… să dispară. Da, uneori se va întâmpla și asta, iar eu îmi doresc să fii pregătit pentru aceste momente de cumpănă.

Cursul meu înregistrat te va ajuta, pas cu pas, să depășești cu tact următoarele provocări:

 • Pregătirea familiei tale pentru cel mai nou membru care vi se va alătura (cu accent pe pregătirea copilului celui mare, dar – foarte important! – și pe pregătirea ta, a adultului care trebuie să se desprindă de o serie mare de ”trebuie”, ”se face” și ”se zice”. Gura lumii este prima pe care trebuie să o lăsăm în urmă).
 • Amenajarea spațiului astfel încât munca ta să fie ușurată, și nu îngreunată de o pleiadă de ”nu pune mâna!”, ”pleacă de acolo!” și ”las-o jos, joooos, ACUM!”
 • Conflictele care vor apărea între frați, printre care certurile, agresivitatea, violența, loviturile, geloziile și cuvintele grele – pe care le vom normaliza puțin, căci nu trebuie să definească relația lor viitoare și nici nu trebuie să capete proporții apocaliptice în ochii tăi.
 • Enervanta și frustranta împărțeală a jucăriilor.
 • Regresiile fratelui celui mare și imitarea pe care o practică cel mic iar și iar – dar mai ales, când aceste comportamente sunt firești și când ar trebui să te trimită către un ajutor de specialitate.
 • Furia copiilor față de părinți.
 • Eternele comparații și rivalități între frați și asigurarea lor că iubirea părinților nu este nici mai mare, nici mai mică.

Cursul meu ți se adresează dacă:

 • Îți dorești un al doilea copil sau deja îl aștepți să vină pe lume, și ești îngrijorat de reacțiile copilului mai mare, pe care îl vrei cât mai pregătit pentru întâlnirea cu bebe.
 • Ai deja doi sau mai mulți copii mici, însă gestionarea conflictelor permanente dintre ei te lasă epuizat, frustrat și nesigur pe propriile abilități de părinte.
 • Ai doi sau trei copii care deja sunt mai măricei, însă vrei să știi ce ai putea repara și reface la relația dintre ei, înainte de a deveni tineri adulți.
Cumpără cursul (290 RON)

După achiziție accesul la curs este nelimitat

Iată cum te va ajuta acest curs

 • STRUCTURĂ ȘI PLANIFICARE. Vei ști exact ce să faci, pas cu pas, din momentul în care afli că aștepți venirea pe lume a celui de-al doilea copil.
 • INFORMAȚIE CORECTĂ ȘI RELEVANTĂ. Te vei putea îndepărta de cutumele din trecut și de sfaturile atotștiutoare pentru a-ți crește copiii așa cum simți că trebuie, nu așa cum ai fost la rândul tău crescut.
 • AȘTEPTĂRI REALISTE. Îți voi vorbi cu onestitate și empatie, pentru că trebuie să fim sinceri cu noi înșine înainte de a încerca să reparăm sau să gestionăm relațiile propriilor copii.
 • IDEI DE JOACĂ SIMPLE ȘI REALIZABILE. Te voi învăța cum să te joci alături de copiii tâi, astfel încât să îi poți ajuta, ghida și vindeca – fără jucării scumpe și pretențioase, fără jocuri cu reguli complexe, totul cât mai simplu.
 • EXPERTIZĂ. Îți voi vorbi din perspectiva unui educator prin îmbrățisările căruia au trecut sute de copii mici și a unui consilier parental care a auzit sute de experiențe autentice ale familiilor cu doi sau mai mulți copii. În plus, sunt mamă – așa că înțeleg prea bine cât de apăsătoare pot fi comportamentele dificile ale celor mici.
Program-Online-Montessori-Acasa-Gabriela_Hranovschi
Cumpără cursul (290 RON)

După achiziție accesul la curs este nelimitat

Despre mine

Sunt Gabriela Hranovschi, specialist Montessori certificat de Association Montessori Internationale și consilier pentru părinți, cu o experiență de 6 ani în lucrul cu copiii și părinții și fondatorul Child`s Nest.

Scopul meu este să ajut părinți și familiile să își păstreze autenticitatea și în același timp să identifice și să răspundă nevoilor copiilor lor, încă din primele luni de viață.

”Cred că primii ani de viață ne definesc într-un fel sau altul modul în care ne dezvoltăm și suntem pe tot parcursul vieții.  Este o perioadă în care copilul învață mai multe lucruri decât în oricare alta din viața sa.”