După achiziție accesul la curs este nelimitat
Lasă deoparte tot ce ți s-a spus până acum despre tantrumuri și comportamentele agresive ale celor mici, și află cum îți poți ajuta cu adevărat copilul să treacă prin etapa loviturilor, îmbrâncelilor, mușcăturilor și crizelor de furie – fără ceartă și fără pedepse.
PROGRAM ÎNREGISTRAT
Durata: 6 ore (10 module)
Poate că i-ai judecat, de-a lungul timpului, pe părinții ai căror copii făceau crize de furie în mijlocul magazinelor și ți-ai spus cu încredere ”Copilul MEU nu o să facă niciodată așa ceva…” – dar iată că, supriză, pare că tantrumurile răsunătoare nu te-au ocolit și nu știi cum ar trebui să reacționezi atunci când propriul copil se trântește pe jos și pornește o criză de furie asurzitoare în văzul tuturor.
Sau poate că ai un copil care nu a avut niciodată un comportament agresiv, dar care este adeseori ținta violenței altora: este lovit, plesnit, mușcat, împins.
Dacă scenariile de mai sus îți sunt foarte familiare, sunt aici să-ți dau o mână de ajutor. După sute de ședințe de consiliere cu părinți care îmi spuneau, deznădăjduiți, ”Nu știu ce să mai fac! Lovește încontinuu!” sau ”Nu mai suport să trecem prin câte 10 tantrumuri în fiecare zi, de dimineața până seara!”, am conceput nu un curs, ci un program de 6 ore cu 10 module dedicate probabil celei mai dificile etape din dezvoltarea copiilor: cea în care cei mici lovesc, mușcă, împing, jignesc sau trec prin crize de furie năucitoare. Un program cu rădăcinile în neuroștiință și psihologia copilului, dar care vine cu strategii simple și funcționale prin care îți vei putea ajuta copilul să treacă prin această etapă dificilă. Nu singur, niciodată singur, ci alături de tine.
Programul meu are 6 ore și 10 module care te vor ghida, pas cu pas, prin etapa comportamentelor dificile ale celor mici:
2. CREIER. Îți voi explica în detaliu cum se dezvoltă creierul copilului tău și cum are nevoie să fie abordat, în funcție de nivelul lui de dezvoltare. Într-un fel ne comportăm dacă cel mic are un an, în alt fel dacă are patru ani.
3. SETAREA AȘTEPTĂRILOR. Descoperim împreună ce poate și ce nu poate face un copil, ca să ne stabilim niște așteptări care ne vor ajuta, și nu unele care să ne aducă frustrare.
4. STRATEGII. Iți dezvălui câteva strategii simple, dar funcționale pe care eu le consider de ajutor și pe care mamele consiliate de mine le-au găsit foarte utile.
5. PAS CU PAS. Modulul preferat al celor mai mulți părinți, care îmi cer mereu ”scenariul” pe care să îl aplice alături de copil. Iată planul în baza căruia să acționăm în momentul în care copilul manifestă comportamente violente sau crize de furie.
7. COMPORTAMENTE. Crizele de furie și agresivitatea sunt principalele comportamente prin care copilul ne comunică atunci când ceva nu este bine, când el nu se simte bine. În acest modul le trecem pe toate în revistă ca să afli cum îl poți ajuta pe cel mic în funcție de semnalele pe care ți le dă.
8. EMOȚII. Suntem atât de mândri de emoțiile pozitive ale copiilor, dar ne vine atât de greu să le acceptăm pe cele negative! Din acest modul vom afla ce anume înseamnă ”acceptarea” și ”validarea” de care se vorbește atât de des în cărțile de parenting.
9. OBSERVARE. Un modul practic, care va conține și o fișă de observare pentru părinte – aceasta te va ajuta să îți ajuți concret copilul, în funcție de ceea ce vezi, cu onestitate, în comportamentul său. Acest capitol are atașat și un e-book care să te ajute în procesul de observare.
10. BULLY-ING. Ce facem, totuși, când propriul nostru copil este victima unui comportament agresiv?
Acest curs este pentru tine dacă:
- Ești părintele unui copil care manifestă comportamente agresive, care a început să lovească, îmbrâncească, muște sau care are crize de furie epuizante.
- Ești părintele unui copil care a fost agresat, lovit, mușcat și nu știi cum să gestionezi, pe viitor, aceste situații spinoase.
PROGRAM ÎNREGISTRAT
Durata: 6 ore (10 module)
După achiziție accesul la curs este nelimitat
Iată cum te va ajuta acest curs
- Îți va aduce claritate, structură și strategii simple, dar funcționale: vei știi exact ce trebuie să faci, pas cu pas și etapă cu etapă, în cazul în care copilul tău începe să manifeste comportamente agresive.
- Vei putea preveni, mai degrabă decât să repari: din capitolele CREIER și SETAREA AȘTEPTĂRILOR vei înțelege ce este firesc și cât se poate de normal în ceea ce privește dezvoltarea celor mici, astfel încât să poți preveni, pe cât posibil, comportamentele violente.
- Vei putea face diferența între informația corectă, certificată de oameni de știință, psihologi și experți în dezvoltarea copilului, și ”gura lumii” care se grăbește să eticheteze copiii ca fiind ”răi”, ”violenți” sau ”răuvoitori”. Nu există copii răi!
- Vei știi ce să faci pentru a preveni o criză de furie, cum să te comporți în timpul acesteia, dar și ce să-i spui copilului după ce criza a luat sfârșit, ca tantrumul să se transforme într-o oportunitate de învățare.
- Vei avea niște scenarii clare, foarte utile pentru momentele în care nu vei știi ce să-i spui sau cum să-l alini pe cel mic.
- Vei înțelege ce poate nu a mers bine în propria copilărie, atunci când la rândul tău ai lovit pe alții sau ai trecut prin crize de furie, și îți vei putea vindeca copilul interior, pentru a nu repeta aceleași greșeli acum, ca adult.
Cursul se adresează părinților cu copii de peste 6 luni, iar eu te invit să îl parcurgi cât mai devreme, pentru a putea fi pregătit cât mai din timp!
PROGRAM ÎNREGISTRAT
Durata: 6 ore (10 module)
După achiziție accesul la curs este nelimitat
Iată gândurile pe care majoritatea părinților le au atunci când copilul lor începe să lovească sau să aibă comportamente dificile – și care nu ajută pe nimeni, cu atât mai puțin pe copil.
- ”Treaba asta mi se întâmplă doar mie, doar copilul meu se comportă așa!”
- ”Este vina mea, eu nu mi-am educat copilul așa cum trebuie!”
- ”Copilul meu este rău, violent și needucat!”
- ”Dacă face așa cum, când va fi mare va fi și mai rău!”
- ”Ce-o să zică lumea?!”
PROGRAM ÎNREGISTRAT
Durata: 6 ore (10 module)
După achiziție accesul la curs este nelimitat
Despre mine
Sunt Gabriela Hranovschi, specialist Montessori certificat de Association Montessori Internationale și consilier pentru părinți, cu o experiență de 6 ani în lucrul cu copiii și părinții și fondatorul Child`s Nest.
Scopul meu este să ajut părinți și familiile să își păstreze autenticitatea și în același timp să identifice și să răspundă nevoilor copiilor lor, încă din primele luni de viață.
”Cred că primii ani de viață ne definesc într-un fel sau altul modul în care ne dezvoltăm și suntem pe tot parcursul vieții. Este o perioadă în care copilul învață mai multe lucruri decât în oricare alta din viața sa.”